Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Celoslovenská ekumenická bohoslužba bude 23. januára v Bratislave

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ekumenická bohoslužba sa uskutoční pri príležitosti Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov.

Bratislava 13. januára (TASR) - Celoslovenská ekumenická bohoslužba bude v nedeľu 23. januára o 10.00 h v Novom evanjelickom kostole na Legionárskej ulici v Bratislave. Zúčastnia sa na nej čelní predstavitelia kresťanských cirkví, ktoré sú združené v Ekumenickej rade cirkví na Slovensku. Informuje o tom na svojom webe tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS).

Na bohoslužbe sa zúčastnia aj členovia KBS, svojich zástupcov bude mať na bohoslužbe aj Evanjelická cirkev augsburského vyznania na Slovensku, Pravoslávna cirkev, Reformovaná kresťanská cirkev, Cirkev bratská, Bratská jednota baptistov či ďalšie cirkvi.

Ekumenická bohoslužba sa uskutoční pri príležitosti Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov. Ten sa na Slovensku tradične slávi od 18. do 25. januára. Mottom tohtoročného týždňa je myšlienka "Videli sme na východe jeho hviezdu a prišli sme sa mu pokloniť". Tému vybrala a pre celý svet pripravila Rada cirkví Blízkeho východu, ktorá má sídlo v Bejrúte v Libanone.

Materiály na Týždeň modlitieb za jednotu kresťanov v slovenčine je možné nájsť na stránkach KBS, Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku a Ekumenickej rady cirkví.