Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Centrum právnej pomoci už bude fungovať v takmer bežnom režime

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Vo väčších kanceláriách v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Žiline, Nitre a Prešove pomôžu pracovníci CPP ľuďom v civilných veciach a osobnom bankrote vždy v pondelok a stredu.

Bratislava 29. mája (TASR) – Centrum právnej pomoci (CPP) a niektoré konzultačné pracoviská budú od pondelka (1. 6.) fungovať opäť v takmer bežnom režime. TASR o tom informoval Peter Bubla z tlačového oddelenia Ministerstva spravodlivosti (MS) SR. Kancelárie CPP sa sprístupňujú vzhľadom na postupné uvoľňovanie protipandemických opatrení.

Vo väčších kanceláriách v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Žiline, Nitre a Prešove pomôžu pracovníci CPP ľuďom v civilných veciach a osobnom bankrote vždy v pondelok a stredu.

V menších kanceláriách s jednou konzultačnou miestnosťou v Komárne, Svidníku, Trenčíne, Trnave, Tvrdošíne, Humennom, Žiari nad Hronom, Rimavskej Sobote a Liptovskom Mikuláši budú poskytovať konzultácie každý pondelok v civilných veciach a každú stredu budú radiť tým, ktorí sa ocitli vo finančných problémoch a potrebujú pomoc s osobným bankrotom.

Rezort pripomína, že na konzultáciu sa treba vopred objednať cez webovú stránku centra alebo prostredníctvom call centra na telefónnom čísle 0650 105 100.

"V utorky a štvrtky je Centrum právnej pomoci k dispozícii klientom, ktorí potrebujú odovzdať žiadosti na podateľňu príslušnej kancelárie, prípadne dať si ich skontrolovať aj bez objednania sa vopred," priblížil Bubla s tým, že aj naďalej treba dodržiavať hygienické opatrenia.

Bubla doplnil, že postupne sa budú otvárať aj niektoré konzultačné pracoviská, a to v Senici, Skalici, Topoľčanoch, Nových Zámkoch, Ilave, Bánovciach nad Bebravou, Brezne, Veľkom Krtíši,  Čadci, Považskej Bystrici, Martine, Jelšave, Fiľakove, Bardejove, Giraltovciach, Spišskej Novej Vsi, Rožňave, Levoči a Starej Ľubovni. Poskytnúť majú bezplatnú právnu pomoc už aj vo forme osobnej návštevy. Aktualizovaný zoznam otvorených konzultačných pracovísk zverejnia na webe CPP.