Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Slovensko

Cestári upozorňujú na silné sneženie, problémy može robiť i poľadovica

Na snímke snežný pluh odhŕňa sneh po rannom snežení na horskom priechode Donovaly pri Banskej Bystrici v utorok 28. novembra 2023. Foto: TASR Ján Krošlák

Stellacentrum varuje pred tzv. čiernou poľadovicou.

Bratislava 30. novembra (TASR) - V okolí Košíc i Lovinobane komplikuje premávku na cestách silné sneženie. Informuje o tom Slovenská správa ciest.

"V južnej časti okresu Košice-okolie a v oblasti Lovinobane obmedzuje silné sneženie dohľadnosť na 100 m," spresňujú cestári na portáli zjazdnost.sk.

Stellacentrum varuje pred tzv. čiernou poľadovicou. "Na asfaltových úsekoch sa môže tvoriť na celom úseku Slovenska," upozorňuje zdroj dopravných informácií.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pred poľadovicou výstrahu 1. stupňa, pred jej tvorbou vystríha na juhozápade a juhu krajiny. Celodennú výstrahu pred snežením vydali meteorológovia pre okresy Banskobystrického, Košického i časti Prešovského kraja.

V okresoch Levice, Veľký Krtíš, Krupina a Lučenec predpovedá SHMÚ vo štvrtkových podvečerných a večerných hodinách tiež tvorbu snehových jazykov a závejov.