Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Ministerstvo cestovného ruchu sa pozdáva viacerým poslancom NR SR

Na snímke podpredseda SNS Jaroslav Paška. Foto: TASR/Michal Svítok

Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár naznačil, že návrh na zriadenie samostatného rezortu pre šport a cestovný ruch je asi jediné, s čím súhlasí v rámci návrhov predsedu SNS Andreja Danka.

Bratislava 29. septembra (TASR) – Vznik samostatného ministerstva športu a cestovného ruchu by pomohol zdynamizovať rozvoj oboch úzko spolu súvisiacich oblastí. Navyše, bez toho, aby bolo potrebné zaťažovať štátny rozpočet. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to povedal prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška.

Pripomenul, že na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR pôsobí štátny tajomník pre oblasť športu a na Ministerstve dopravy a výstavby (MDV) SR je zasa sekcia zameraná na cestovný ruch. "Žiaľ, predsa len prioritné oblasti aktivít rezortu dopravy sú skôr veľké infraštruktúrne projekty, takže cestovný ruch je tak trochu na okraji záujmu," upozornil. Spojením agend oboch sekcií do jedného rezortu by sa podľa neho vytvorili predpoklady pre aktívnu politiku v oboch oblastiach. „Myslím si, že by to do budúcnosti pomohlo i ďalším segmentom, napríklad kúpeľníctvu,“ mieni prvý podpredseda SNS.

Podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár je presvedčený, že oblasť cestovného ruchu je na Slovensku doteraz nevyužitý potenciál. "Určite sa o tom budeme rozprávať, samozrejme budeme zohľadňovať dosah na rozpočet, musím ale povedať, že na koaličnej rade sme sa vždy vedeli dohodnúť,“ povedal.

Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár naznačil, že návrh na zriadenie samostatného rezortu pre šport a cestovný ruch je asi jediné, s čím súhlasí v rámci návrhov predsedu Národnej rady SR a SNS Andreja Danka. „Cestovný ruch a jeho podpora je cesta, ktorou by malo Slovensko ísť. Má potenciál, aby bolo naozaj konkurencieschopné a ťažilo z tejto oblasti,“ povedal s tým, že Sme rodina je naklonená takýto návrh podporiť.

SNS navrhuje samostatný rezort pre šport a cestovný ruch v rámci deviatich legislatívnych návrhov, ktoré predloží na najbližšiu schôdzu parlamentu.