Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

CESTUJETE NA DUŠIČKY? Niektoré IC vlaky sú takmer vypredané

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na 99 % je obsadený IC vlak, ktorý vyráža z Bratislavy v piatok 27. októbra o 15.47 h.

Bratislava 26. októbra (TASR) - Záujem o cestovanie vlakom v období okolo Sviatku všetkých svätých narastá. Štátny dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) má už niektoré InterCity (IC) vlaky na trase medzi Bratislavou a Košicami takmer vypredané. Dopravca tak podľa hovorcu spoločnosti Tomáša Kováča pridáva 19 vozňov k týmto spojom.

Napríklad podľa najnovších údajov ZSSK je už IC vlak v piatok 27. októbra, ktorý vyráža o 11.45 h z Bratislavy, obsadený na 98 %. Podobne na 98 % je už vypredaný aj piatkový IC vlak s odchodom z hlavného mesta o 17.45 h a na 99 % je obsadený IC vlak, ktorý vyráža z Bratislavy v piatok o 15.47 h.

V sobotu 28. októbra je napríklad rýchlik smerujúci do Košíc s odchodom z Bratislavy o 7.55 h obsadený na 79 % a v nedeľu 29. októbra je na 75 % vypredaný EuroCity vlak, ktorý o 11.12 h vyráža z Košíc a smeruje do Prahy.

Štátny dopravca celkovo v období okolo "Dušičiek" posilnil dopravu o dva mimoriadne vlaky a 30 posilových spojov. Súčasne pridáva 19 vozňov k vlakom InterCity a 98 vozňov k rýchlikom.

"Operatívne budú posilnené aj niektoré ďalšie pravidelné vlaky," avizoval Kováč. Zároveň odporúča cestujúcim, aby si v záujme osobného komfortu zabezpečili rezerváciu miesta, aj keď väčšina vlakov ZSSK nie je povinne miestenková.