Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

DOBRÁ SPRÁVA: Cestujúci z krajín EÚ vo Švédsku nečakajú obmedzenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Cestujúci z krajín mimo EÚ alebo Európskeho hospodárskeho priestoru musia splniť jednu z výnimiek zo zákazu vstupu a zároveň disponovať negatívnym testom na ochorenie COVID-19.

Bratislava 9. februára (TASR) - Cestujúci z európskych krajín môžu od stredy vstúpiť do Švédska bez obmedzení týkajúcich sa ochorenia COVID-19. Švédska agentúra pre verejné zdravie však všetkým odporúča absolvovať PCR test ihneď po príchode do krajiny. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o tom informuje na webe.

"Od 9. februára ruší Švédsko dočasný zákaz vstupu pre cestujúcich do Švédska z krajín EÚ/EHP (vrátane severských krajín, Andorry, Monaka, San Marína, Švajčiarska, Vatikánu). Občania, bez ohľadu na občianstvo, môžu cestovať do Švédska bez obmedzení týkajúcich sa ochorenia COVID-19," spresnil rezort.

Cestujúci z krajín mimo EÚ alebo Európskeho hospodárskeho priestoru musia splniť jednu z výnimiek zo zákazu vstupu a zároveň disponovať negatívnym testom na ochorenie COVID-19, prípadne byť od požiadavky na test oslobodení. "Výnimky zo zákazu vstupu a požiadavky na test sú určené pre niekoľko kategórií cestujúcich vrátane cestujúcich s očkovacími preukazmi vydanými v určitých krajinách," priblížilo MZVEZ.