Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Pozrite si, aká je situácia na slovenských cestách

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Cesty v Prešovskom kraji sú zjazdné, sneží v okolí Popradu a Svidníka.

Poprad 30. januára (TASR) – Všetky cesty na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sú momentálne zjazdné, sneží v okolí Humenného, Svidníka, Popradu a na horskom priechode Vyšný Komárnik. Dispečer Správy a údržby ciest PSK Tomáš Lažo informoval, že zatiaľ neboli nahlásené žiadne problémy na cestách, v teréne je v súčasnosti takmer 25 sypačov.

Snehové jazyky sa vytvárajú na ceste III. triedy v okolí obce Štrba, ale aj tam je to prejazdné,“ dodal Lažo. Vodiči sa podľa neho môžu na cestách stretnúť aj s hmlou, viditeľnosť do 50 metrov je v okolí Bardejova, do 100 metrov v okolí Záborského a do 200 metrov v okolí Levoče. Väčšina ciest I. triedy je mokrá, miestami sa na nich nachádza kašovitá vrstva snehu od jedného do dvoch centimetrov vrátane problémových úsekov ako Vernár, Podspády, Branisko, Obručné, Hutka, Chmeľov, Petíč, Pusté Pole, Ubľa a Šarišský Štiavnik.

Väčšina ciest II. triedy je mokrá, na niektorých miestach v okolí Popradu, Starej Ľubovne, Vysokých Tatier, Magury, Stráňan a Herlian sa nachádza vrstva kašovitého snehu od jedného do piatich centimetrov. Všetky cesty III. triedy sú pokryté vrstvou ujazdeného snehu od dvoch do piatich centimetrov.

Za posledných 24 hodín cestári posypali inertným materiálom viac ako 2400 kilometrov ciest, chemickým posypom upravili takmer 4000 kilometrov ciest a prepluhovali vyše 7800 kilometrov ciest vo všetkých strediskách PSK. Nasadených bolo 102 sypačov, momentálne je situácia podľa Laža stabilná.