Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Cesty sú zjazdné, na vozovkách je miestami utlačený sneh

Cesta na Jahodnú pri Košiciach. Foto: TASR/František Iván

Pozor treba podľa správy ciest dávať aj na úseku cesty II/584 Srdiečko - Bystrá (I/72), ktorý je zjazdný len so snehovými reťazami.

Bratislava 27. decembra (TASR) - Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý. Výnimkou sú úseky R3 obchvat Trstenej a R3 Sedliacka Dubová - Široká, kde sa na vozovke nachádza miestami kašovitý sneh hrubý jeden až dva centimetre. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Cesty I., II. a III. triedy sú podľa SSC rovnako zjazdné, ich povrch je vlhký až mokrý. V hornatejších častiach Slovenska môžu byť cesty pokryté čerstvým, kašovitým až utlačeným snehom, miestami až do hrúbky štyroch či piatich centimetrov.

Na zľadovatený sneh treba podľa SSC dávať pozor na vozovkách ciest I. - III. triedy na území okresov Trenčín, Prešov, ale aj Banská Bystrica a Krupina, ako aj v lokalitách obvodov Turčianske Teplice, Polkanová, Myjava a Belá.

Horské prechody (HP) sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov. Mokrý povrch vozoviek majú priechody Biela Hora, Dargov, Havran, Homôlka, Kremnické Bane, Pezinská Baba, Pusté Pole, Skýcov, Šturec, Šútovce, Veľké Pole a Vyšehrad. Donovaly, Klenov a Vrchslatina majú na vozovke zľadovatený sneh.

SSC pripomína, že HP Príslop (I/78), Nitrianske Pravno (II/519) - Fačkovské sedlo (I/64) a Šútovce (III/1774) sú v zimnej sezóne uzavreté pre nákladné vozidlá nad 12 metrov. Upozorňuje tiež, že cesta II/549 v úseku Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie (I/16) je v zime neudržiavaná a uzavretá.

Pozor treba podľa správy ciest dávať aj na úseku cesty II/584 Srdiečko - Bystrá (I/72), ktorý je zjazdný len so snehovými reťazami.