Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Cez víkend sa budú očkovať učitelia druhou dávkou vakcíny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rezort uviedol, že všetci učitelia, ktorí majú dostať v nasledujúcich týždňoch druhú dávku vakcíny, sú už preradení do čakárne na druhú dávku do veľkokapacitných centier.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Učitelia, ktorí boli očkovaní prvou dávkou vakcíny od spoločnosti AstraZeneca, dostanú v týchto dňoch termín na druhé očkovanie. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. V najbližších dňoch bude podľa jej slov druhou dávkou očkovaných približne 16 tisíc učiteľov.

"Prvé očkovanie učiteľov prebiehalo najmä v nemocniciach, ktoré už v súčasnosti látkou od spoločnosti AstraZeneca neočkujú, preto bude učiteľom pridelený termín vo veľkokapacitných očkovacích centrách v rovnakých mestách, prípadne v najbližšom otvorenom veľkokapacitnom očkovacom centre," ozrejmila hovorkyňa.

Rezort uviedol, že všetci učitelia, ktorí majú dostať v nasledujúcich týždňoch druhú dávku vakcíny, sú už preradení do čakárne na druhú dávku do veľkokapacitných centier. "Tí, ktorí majú byť očkovaní najbližší víkend dostanú tento týždeň po otvorení termínov SMS správou a emailom informáciu o pridelení termínu a miesta očkovania," dodala Eliášová.

Vzhľadom na znížené objemy dodávok očkovacej látky od spoločnosti AstraZeneca z pôvodne avizovanej dodávky 40.800 vakcín na tento týždeň môže rezort podľa slov hovorkyne počítať len s dodávkou v objeme 12.000 dávok. Eliášová vysvetlila, že preto MZ upravilo alokácie pre kraje podľa počtov čakajúcich v čakárni na druhú dávku v jednotlivých krajoch. Chce tak zabezpečiť dostatočný počet vakcín pre všetkých učiteľov, ktorí majú dostať druhú dávku.