Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Charita ponúkne sviatočným obedom desiatky ľudí v núdzi

Zvolenská charita každoročne niekoľko týždňov pred Vianocami vyzýva ľudí v kostoloch, aby prispeli finančne na obed pre ľudí v núdzi.

Zvolen 24. decembra (TASR) - Niekoľko desiatok obedov plánovali vydať bezdomovcom a sociálne odkázaným na dnešný Štedrý deň pracovníci charity a dobrovoľníci zo zvolenskej neziskovej organizácie (n.o.) Marta - pomoc núdznym. Sviatočný obed vydávajú od 11.00 h v tamojšej jedálni u Jakuba na Jesenského ulici.

"Na obed sú vianočné oblátky s medom, kapustnica, ryba so šalátom a každý kto príde, dostane aj dva balíčky s pečivom na ďalšie dva sviatočné dni," povedala TASR sestra Patrícia z Kongregácie sestier Najsvätejšieho spasiteľa a zároveň riaditeľka n.o.

Zvolenská charita každoročne niekoľko týždňov pred Vianocami vyzýva ľudí v kostoloch, aby prispeli finančne na obed pre ľudí v núdzi. Peniaze potom prinášajú nielen do kostola či na faru, ale posielajú aj na účet. Tento rok majú prvý raz možnosť prispieť aj prostredníctvom verejnej zbierky.

Spoločne s bezdomovcami a odkázanými obyvateľmi mesta sa už zúčastnili na obede aj predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Vladimír Maňka a primátor Zvolena Miroslav Kusein. Okrem nich boli prítomní aj zástupcovia katolíckej a evanjelickej cirkvi vo Zvolene.