Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Charitatívne podujatie Doma dobre opäť podporí ľudí bez domova

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Na akcii vystúpia kapela Para, spevák Vojtik a zaznie aj živé prevedenie albumu Mother Earth´s Plantasia od Morta Garosna, ktoré malo premiéru na Pohode v júli.

Bratislava 3. decembra (TASR) - S cieľom pomôcť ľuďom bez domova a upozorniť spoločnosť na ich skutočné problémy organizujú festival Pohoda a nezisková organizácia Depaul Slovensko aj tento rok charitatívne podujatie Doma dobre. Uskutoční sa v nedeľu 10. decembra od 13.00 do 17.00 h priamo v Nocľahárni sv. Vincenta de Paul v Bratislave.

Na akcii vystúpia kapela Para, spevák Vojtik a zaznie aj živé prevedenie albumu Mother Earth´s Plantasia od Morta Garosna, ktoré malo premiéru na Pohode v júli. "Album naživo zahrá štvorica Kristína Smetanová, Haimoni Balgavá, Peter Kunzo a Martin Majlo Štefánik," avizujú organizátori.

Okrem hudobného chystajú aj program pre najmenších, v rámci ktorého bude k dispozícii detský kútik. Svoje predstavenie pre deti od štyroch rokov s názvom Kozliatka a vlk zahrá Divadielko Maťo. Pripravené budú aj výstavy, ktoré realizovali ľudia bez domova, ďalej zaujímavé videoprojekcie, diskusia a workshop. "K dispozícii bude chutná vianočná kapustnica s mäsom za dobrovoľný príspevok, ktorá pre klientov Depaulu bude zdarma," poznamenávajú organizátori.

Vstup na podujatie je voľný. Návštevníci však budú môcť podporiť zbierku určenú na pomoc ľuďom bez domova. Môžu tiež priniesť materiálnu pomoc v podobe uterákov a diek, ktoré zahrejú ľudí bez domova, trvanlivé potraviny ako cukor, citrodeko alebo čaj, či funkčné mobilné telefóny aj s nabíjačkou, ktoré pomôžu zaradiť sa ľuďom bez domova na pracovnom trhu. Viac o práci a pomoci ľuďom bez domova sa záujemcovia dozvedia na depaul.sk a adoptujsipostel.sk.