Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Chirana T.Injecta upozorňuje na zámenu názvov firiem

Ilustarčné foto. Foto: TASR/AP

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne dohľadáva ďalšie kontakty pozitívne testovaných osôb.

Bratislava/Stará Turá 4. augusta (TASR) – Vo firme Chirana T.Injecta v Starej Turej sa výskyt nákazy novým koronavírusom nepotvrdil. Spoločnosť v súvislosti s medializovanými informáciami upozorňuje na zámenu názvov dvoch firiem. Tvrdí, že správy o šírení nákazy COVID-19 sa týkajú inej firmy s podobným názvom, a to Chirana Medical. Obe sídlia v Starej Turej.

„Niektoré médiá nesprávne uvádzajú, že výskyt nákazy COVID-19 sa týka aj nás. Nie je to pravda a takéto informácie znervózňujú našich zamestnancov. Preto prosíme médiá, aby rozlišovali medzi dvoma firmami s podobnými názvami a sídlom," píše firma vo svojom stanovisku.

Regionálna hygienička Ľudmila Bučková v utorok TASR informovala, že zamestnanci dvojice firiem na Považí skončili pre pozitívne testovaných ľudí v karanténe. Nový koronavírus potvrdili testovaním hygienici u šiestich osôb vo firme v Starej Turej a u piatich osôb v Potvoriciach (okres Nové Mesto nad Váhom). Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne podľa nej dohľadáva ďalšie kontakty pozitívne testovaných osôb.