Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

POLÍCIA UPOZORŇUJE: Chodci by nemali zabúdať na reflexné prvky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pripomenuli, že v hmlistých a daždivých dňoch so zhoršenou viditeľnosťou zvyšujú bezpečnosť chodca ako účastníka cestnej premávky práve reflexné prvky.

Bratislava 15. októbra (TASR) - Bratislavská polícia apeluje na chodcov, aby nezabúdali nosiť počas sychravých jesenných dní reflexné prvky na svojom oblečení. Pripomína to i v súvislosti so stredajšou (14. 10.) zrážkou chodkyne na Trnavskej ceste v Bratislave. „Pri zrážke utrpela 51-ročná žena ťažké zranenia vyžadujúce si prevoz do nemocnice,“ informovali o tom policajti na sociálnej sieti.

Pripomenuli, že v hmlistých a daždivých dňoch so zhoršenou viditeľnosťou zvyšujú bezpečnosť chodca ako účastníka cestnej premávky práve reflexné prvky. Zdôrazňujú aj povinnosti, ktoré v tomto zmysle ustanovuje zákon.

„Chodcom odporúčame reflexný prvok umiestniť na dobre viditeľné miesto, na hornú alebo dolnú časť tela – a to tú, ktorá je bližšie k vozovke, k stredovej deliacej čiare,“ radia policajti s upozornením, že finančne nenáročný reflexný prvok zvýši viditeľnosť chodca až na vzdialenosť 200 metrov. Polícia sa zároveň obracia aj na vodičov motorových vozidiel, aby pri jazde zvýšili pozornosť a obozretnosť.