Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Chorobnosť na ARO v 48. týždni klesla, pribudlo prípadov chrípky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu bolo v 48. týždni hlásené v 65 výchovno-vzdelávacích zariadeniach.

Bratislava 3. decembra (TASR) – Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) počas 48. týždňa klesla oproti uplynulému týždňu o 17,5 percenta. Lekári nahlásili 25.534 prípadov. Najviac ich bolo v Bratislavskom, najmenej v Banskobystrickom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na ARO bola v skupine detí do piatich rokov. TASR o tom v piatok informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Vzrástla však chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia, a to o 14,2 percenta. Úrad eviduje 1533 prípadov. "Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Nitrianskom kraji, najnižšia v Trenčianskom kraji," spresnil ÚVZ. Choré na chrípku boli najmä deti do piatich rokov.

Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu bolo v 48. týždni hlásené v 65 výchovno-vzdelávacích zariadeniach. Išlo o 35 materských škôl (13 v Trnavskom kraji, osem v Nitrianskom kraji, sedem v Košickom kraji, šesť v Žilinskom kraji, jedna v Prešovskom kraji) a 25 základných škôl (19 v Žilinskom kraji a po dve v Trnavskom, Nitrianskom a Košickom kraji) a päť stredných škôl v Žilinskom kraji.

V 48. kalendárnom týždni nebol hlásený prípad ťažkej akútnej respiračnej infekcie (SARI).