Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

ÚVZ: Chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia klesla o 33,8 %

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Trnavskom kraji, najnižšia v Banskobystrickom kraji.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v 44. týždni oproti minulému týždňu klesla o 13,1 percenta. V prípade chorobnosti na chrípku a chrípke podobné ochorenia (CHPO) zaznamenali pokles o 33,8 percenta. TASR o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Epidemiológom bolo v tomto týždni hlásených 34.431 prípadov ARO. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Trnavskom kraji, najnižšia v Banskobystrickom kraji. Ochorenia sa vyskytli najčastejšie vo vekovej skupine detí do päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 941 osôb.

Ako chrípku a CHPO v tomto týždni lekári nahlásili 2383 ochorení, čo predstavuje 6,9 percenta z celkového počtu hlásených ARO. Najvyššia chorobnosť bola v Trnavskom kraji, najnižšia v Trenčianskom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na CHPO bola vo vekovej skupine do päť rokov.

Úrad tiež informoval, že prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu bolo hlásené v štyroch výchovno-vzdelávacích zariadeniach. Išlo o dve materské školy z Trnavského kraja, jednu materskú a jednu základnú školu zo Žilinského kraja.