Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia vzrástli o 9,3 %

Ilustračné foto Foto: TASR

Epidemiológom v týždni nahlásili 40.368 prípadov ARO.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v 45. týždni oproti minulému týždňu stúpla o 11,1 percenta. V prípade chorobnosti na chrípku a chrípke podobné ochorenia (CHPO) zaznamenali nárast o 9,3 percenta. TASR o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Epidemiológom v týždni nahlásili 40.368 prípadov ARO. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Bratislavskom kraji, naopak najnižšiu v Trenčianskom kraji. Ochorenia sa vyskytli najčastejšie vo vekovej skupine detí do päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 1030 osôb.

Ako chrípku a CHPO nahlásili 2748 ochorení, čo predstavuje 6,8 percenta z celkového počtu hlásených ARO. Najvyššia chorobnosť bola v Trnavskom kraji, najnižšia v Košickom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na CHPO bola vo vekovej skupine do päť rokov.

ÚVZ tiež informoval, že päť výchovno-vzdelávacích zariadení nahlásilo prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu. "Išlo o jednu materskú školu v Nitrianskom kraji, jednu materskú školu v Trnavskom kraji a tri materské školy v Košickom kraji," dodal hlavný hygienik SR Ján Mikas.