Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Cirkev v SR sa pripojí k dňu modlitby za pokoj a mier na Ukrajine

Na snímke bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský. Foto: TASR - Jakub Kotian

Pápež František vyhlásil na stredu 26. januára deň modlitby za pokoj v súvislosti s napätou situáciou pri východnej hranici Ukrajiny.

Bratislava 26. januára (TASR) - Cirkev na Slovensku sa v stredu pripojí k dňu modlitby za pokoj v súvislosti s napätou situáciou pri východnej hranici Ukrajiny, ktorý vyhlásil pápež František. Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský uviedol, že cieľom je vytvoriť duchovné spoločenstvo prosby o pokoj a mier na Ukrajine.

"Vzhľadom na situáciu na Ukrajine sa ochotne pripájam k výzve Svätého otca Františka, aby sme sa v stredu modlili a zjednotili v modlitbe za pokoj a mier na Ukrajine," povedal Zvolenský. Všetkých ľudí pozýva k modlitbe. "Môžeme to urobiť veľmi vhodným spôsobom, že sa pomodlíme napríklad Korunku Božieho milosrdenstva alebo desiatok ruženca, alebo celý ruženec, alebo nejakou poklonou v kostole, kto má možnosť, prípadne nejakým skutkom sebazaprenia na tento úmysel," uviedol bratislavský arcibiskup.

Pápež František vyhlásil na stredu 26. januára deň modlitby za pokoj v súvislosti s napätou situáciou pri východnej hranici Ukrajiny. Reagoval tým na nárast napätia medzi Ruskom a Ukrajinou.