Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Cirkev vyzvala veriacich, aby sa duchovne pripravili na príchod pápeža

Pápež František, archívne foto. Foto: TASR/AP

Pápež František by mal navštíviť Slovensko v dňoch 12. až 15. septembra.

Bratislava 17. júla (TASR) – Konferencia biskupov Slovenska (KBS) vyzvala veriacich, aby sa duchovne pripravili na príchod pápeža Františka na Slovensko. Očakáva, že návšteva hlavy katolíckej cirkvi bude pre krajinu povzbudením. Uviedla to v pastierskom liste, ktorý adresovala veriacim.

"Už teraz sa tešíme, že táto návšteva a povzbudenia Svätého Otca nás vytrhnú zo série ťaživých správ, z únavy, nedôvery, znechutenia. Nech nám Svätý Otec pomôže nielen odložiť, ale aj ukončiť všetky nezmyselné spory; nech nám dodá silu prekonať obavy; nech nás zjednotí naprieč celou spoločnosťou," uviedla.

Veriacim biskupi odporúčajú, aby využili v nasledujúcom období čas na to, aby čítali aj spisy pápeža Františka, preložené do slovenčiny. Cieľom by mala byť príprava, ktorou by ľudia jeho posolstvu čím lepšie porozumeli a mohli čím viacej načerpať z jeho návštevy. Tiež si kladú otázku, ako privítať hlavu katolíckej cirkvi či ako mu predstaviť terajšie Slovensko.

KBS pripomenula, že pápež prijal pozvanie, ktoré mu adresovali všetci naši biskupi v mene celej Katolíckej cirkvi na Slovensku, prezidentka SR Zuzana Čaputová, ako aj slovenská vláda. Od poslednej pápežskej návštevy na Slovensku ubehlo 18 rokov. Vtedajší spoločenskí lídri vítali pápeža Jána Pavla II.

Pápež František by mal navštíviť Slovensko v dňoch 12. až 15. septembra.