Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Cez Týždeň cirkvi pre mládež chce eRko oživiť farské aktivity

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Iniciatíva Týždeň cirkvi pre mládež vznikla v roku 2004 a organizuje sa okolo 17. novembra, keď si pripomíname Medzinárodný deň študentstva.

Bratislava 8. novembra (TASR) - Počas Týždňa cirkvi pre mládež v termíne od 15. do 21. novembra chce eRko - Hnutie kresťanských spoločenstiev detí oživiť aktivity na farskej úrovni. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska na svojom webe.

"Naša iniciatíva je inšpirovaná pápežom Františkom, ktorý synodou o mladých upriamil pozornosť cirkvi na mladých ľudí. Keďže naše hnutie tvoria deti a mladí, vnímame ich potreby a túžby. Preto sa chceme priblížiť mladým, počúvať ich a chceme sa v tom povzbudiť zvlášť v tomto týždni," povedal k aktivite predseda eRka Juraj Králik. Vďaka projektu Mladé srdce zozbierali a spracovali podnety pre farnosti. Pre záujemcov a verejnosť pripravili internetovú stránku www.erko.sk/tyzdenpremladez. Jej cieľom je sústrediť rôzne aktivity týždňovej kampane a sprístupniť inšpiratívne materiály.

"Uvedomujeme si, že v aktuálnej pandemickej situácii môže byť plánovanie a realizácia podujatí vo farnostiach náročné, veríme však, že nás situácia môže priviesť k novým tvorivým spôsobom, ako sa mladým priblížiť. Zároveň vnímame tieto kroky ako dobrý základ na rozvoj myšlienky farského týždňa pre mládež i v budúcnosti," uviedol František Koníček, obsahový koordinátor projektu Mladé srdce.

Iniciatíva Týždeň cirkvi pre mládež vznikla v roku 2004 a organizuje sa okolo 17. novembra, keď si pripomíname Medzinárodný deň študentstva. V rámci kampane je organizovaných viacero podujatí duchovného i voľnočasového charakteru na národnej i lokálnej úrovni.