Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Týždeň cirkvi pre mládež začne v polovici novembra

Na archívnej snímke biskup Žilinskej diecézy Tomáš Galis. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Chceme mladým ukázať cez mnohé aktivity, že cirkev je tu pre nich a že ich chce sprevádzať vo všetkých ich radostiach a bolestiach, uviedol žilinský biskup Tomáš Galis.

Bratislava 14. novembra (TASR ) - Od pondelka 15. novembra sa začína Týždeň cirkvi pre mládež, ktorý potrvá do 21. novembra. Uskutočňuje sa pravidelne počas novembrového týždňa, keď sa na základe udalostí z roku 1989 pripomína medzinárodný deň študentstva. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS) na svojom webe.

Pandémia nového koronavírusu značne ovplyvnila prácu s mládežou, avšak napriek tomu mnohí hľadajú, ako sa mladým priblížiť aj v tomto čase. "Chceme mladým ukázať cez mnohé aktivity, že cirkev je tu pre nich a že ich chce sprevádzať vo všetkých ich radostiach a bolestiach," povedal žilinský biskup Tomáš Galis, predseda Rady pre mládež a univerzity KBS.

Vo viacerých diecézach a eparchiách sa uskutočnia diecézne a eparchiálne stretnutia mládeže, ktoré však ovplyvňuje zhoršujúca sa situácia v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19. Počas Týždňa cirkvi pre mládež sa tiež spustí celoslovenská príprava na nadchádzajúce Národné stretnutie mládeže, ktoré bude v lete 2022 v Trenčíne.

Ďalšou celoslovenskou aktivitou je TUMBA - týždeň úloh mladých, ktorú pripravujú dobrovoľníci z Bratislavskej arcidiecézy. Ide o týždeň, keď mladí majú plniť niekoľko úloh, ktoré ich pozývajú byť ľuďmi vydávajúcimi svedectvo. Tradičným podujatím, ktoré sa v rámci Týždňa cirkvi pre mládež koná, je Godzone tour. Do podujatia je zapojených množstvo iných projektov, ktoré sa budú realizovať na lokálnej úrovni.