Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Minister zdravotníctva navštívi hospitalizovaného Ivana Gašparoviča

Na archívnej snímke minister zdravotníctva SR Viliam Čislák Foto: TASR/Martin Baumann

Gašparovič je hospitalizovaný v Národnom onkologickom ústave (NOÚ) na Klenovej ulici v Bratislave od nedele (31.5.).

Bratislava 3. júna (TASR) – Minister zdravotníctva Viliam Čislák osobne navštívi hospitalizovaného exprezidenta Ivana Gašparoviča. Minister to uviedol dnes po zasadnutí vlády.



Čislák sa telefonicky spojil v utorok (2.6.) s riaditeľom Národného onkologického ústavu Jozefom Dolinským. „Informoval som sa o zdravotnom stave, ale po porade s rodinnými príslušníkmi by som o ňom nerád hovoril ďalej,“ vysvetlil minister. Ten podľa jeho slov nevie, ako dlho bude trvať pobyt exprezidenta v nemocnici.

Gašparovič je hospitalizovaný v Národnom onkologickom ústave (NOÚ) na Klenovej ulici v Bratislave od nedele (31.5.). Podľa Denníka N, ktorý na udalosť upozornil ako prvý na svojej webovej stránke, sa mal podrobiť operácii hrubého čreva.

Dobre informované zdroje, s ktorými sa TASR skontaktovala, potvrdili, že išlo o vopred plánovaný zákrok. "Ako poskytovateľ zdravotnej starostlivosti sme podľa Zákona č. 576/2004 o zdravotnej starostlivosti oprávnení poskytovať údaje o zdravotnom stave a zo zdravotnej dokumentácie pacienta len pacientovi, rodine a ďalším zákonom stanoveným osobám," informovala TASR hovorkyňa NOÚ Viktória Vasilenková.

Ivan Gašparovič skončil vo funkcii prezidenta v júni 2014.