Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Členmi správnej rady Fondu na podporu športu budú Dráb a Greguška

Miroslav Dráb, archívna snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Fond na podporu športu kreovali v závere roka 2019.

Bratislava 1. júla (TASR) – Novými členmi správnej rady Fondu na podporu športu sa od 2. júla stanú Miroslav Dráb a Ivan Greguška. S ich vymenovaním súhlasila vláda na svojom stredajšom rokovaní.

Funkcie člena správnej rady Fondu na podporu športu sa k 1. júnu vzdal Ján Riapoš. Slovenský paralympijský výbor navrhol na uvoľnené miesto Drába. Richard Galovič sa vzdal funkcie dňom 8. júna. Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) navrhol na jeho miesto Gregušku.

Fond na podporu športu kreovali v závere roka 2019. Jeho cieľ je zabezpečiť efektívnu podporu a rozvoj športu mládeže, vrcholového športu, športovej reprezentácie SR, ale aj športu pre všetkých, i zdravotne znevýhodnených ľudí. Najvyšší, výkonný a štatutárny orgán fondu je správna rada, jej členovia majú päťročný mandát.

Zatiaľ nie je známe ani nové meno predsedu Fondu na podporu športu po tom, čo z tejto funkcie odstúpil Dušan Guľáš. Uplynulý týždeň minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) pre TASR uviedol, že zverejnené by malo byť do mesiaca. Minister priznal, že v hre je viacero kandidátov.