Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Členovia vlády majú do 14. apríla predložiť premiérovi návrhy do PVV

Na snímke sprava podpredseda vlády a minister vnútra SR Roman Mikulec, predseda vlády SR Eduard Heger a podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (všetci OĽaNO) počas prvého rokovania vlády SR v Bratislave 7. apríla 2021. Foto: TASR- Jaroslav Novák

Z návrhov za jednotlivé ministerstvá má byť následne dopracovaný konečný návrh Programového vyhlásenia vlády.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Členovia vlády majú do 14. apríla vypracovať a predložiť premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO) návrhy do Programového vyhlásenia vlády (PVV) SR. Vyplýva to z uznesenia, ktoré kabinet prijal na svojom stredajšom rokovaní.

Návrhy jednotlivých členov vlády za ich rezorty majú podľa schváleného materiálu vychádzať z programu vlády vymenovanej 21. marca 2020. Z návrhov za jednotlivé ministerstvá má byť následne dopracovaný konečný návrh PVV.

Vláda je podľa Ústavy SR povinná do 30 dní po svojom vymenovaní predstúpiť pred Národnú radu (NR) SR, predložiť jej svoj program a požiadať ju o vyslovenie dôvery. Prezidentka SR Zuzana Čaputová menovala nový kabinet pod vedením Hegera po rekonštrukcii vlády vo štvrtok (1. 4.).