Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Človek v ohrození spúšťa novú kampaň Ľudia sú lepší, než si myslíme

Na archívnej snímke ukrajinská rodina sedí na lavičke vo farbách ukrajinskej vlajky pri príležitosti Dňa Zeme na sídlisku Zapotôčky v Prievidzi v piatok 22. apríla 2022. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Kampaň má za úlohu vyzdvihnúť príbehy všetkých, ktorí sa zapojili do pomoci ľuďom na úteku pred vojnou.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Organizácia Človek v ohrození spúšťa online kampaň Ľudia sú lepší, než si myslíme. TASR o tom informovala koordinátorka komunikácie a komunikačných kampaní organizácie Zuzana Slobodová.

Kampaň má za úlohu vyzdvihnúť príbehy všetkých, ktorí sa zapojili do pomoci ľuďom na úteku pred vojnou. Organizácia sa snaží prostredníctvom nej priblížiť dôležitosť a mieru doterajšej pomoci ľudí zo Slovenska.

"Na Slovensku možno máme mnohí z nás pocit, že často len kritizujeme a nadávame na ostatných. Ale táto pomoc ukázala, že tvár Slovenska je výrazne iná. Je taká, ktorej záleží na druhých a pomáha. Snaží sa prispieť k dobrému a na to môžeme byť hrdí," hovorí o zámere kampane Lukáš Osvald z organizácie.

Online kampaň Ľudia sú lepší, než si myslíme bude počas najbližších dvoch týždňov komunikovaná na sociálnych sieťach organizácie. Ľudia môžu počas jej trvania zdieľať svoje príbehy pomoci Ukrajine cez krátky dotazník.

Človek v ohrození je mimovládna nezisková organizácia, ktorá dlhodobo pomáha ľuďom, ktorí stratili bezpečie, dôstojnosť alebo živobytie. Reaguje pri náhlych katastrofách a stará sa o ľudí z vylúčených komunít. Taktiež spája spoločnosť, a to na Slovensku aj vo svete.