Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Plenárne zasadnutie CoFoE zhodnotí odporúčania doterajších odporúčaní

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Účastníci plenárneho zasadnutia sa budú zaoberať nielen doterajšími odporúčaniami, ale aj súvisiacimi príspevkami získanými na viacjazyčnej digitálnej platforme.

Bratislava/Brusel 20. januára (TASR) - Plenárne zasadnutie Konferencie o budúcnosti Európy (CoFoE) zhodnotí odporúčania prvých dvoch občianskych panelov. Uskutoční sa 21. až 22. januára v Európskom parlamente (EP) v Štrasburgu a prediskutuje 90 záverečných odporúčaní.

Prvý panel sa konal v decembri vo Florencii a prijal 39 záverečných odporúčaní. Druhý panel, ktorý sa konal v januári vo Varšave, predložil 51 odporúčaní. Záverečné časti ostatných dvoch občianskych panelov sa pre pandemickú situáciu odložili na neskôr.

Účastníci plenárneho zasadnutia sa budú zaoberať nielen doterajšími odporúčaniami, ale aj súvisiacimi príspevkami získanými na viacjazyčnej digitálnej platforme. Plénum sa zhodne na návrhoch, ktoré predloží Výkonnej rade CoFoE.

Ďalšie panely budú vo februári. Panel zameraný na postavenie EÚ vo svete a migráciu sa uskutoční 11. februára v Maastrichte. Ďalší, ktorý zhrnie stanoviská občanov v oblasti hospodárstva, sociálnej spravodlivosti, vzdelávania, kultúry, digitálnej transformácie, mládeže a športu, bude v Dubline 25. februára.