Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Colníci zistili na Pohode porušenie predpisov pri platbách v hotovosti

Na archívnej snímke z 8. júla 2022 pohľad na divákov pod hlavným pódiom cez logo festivalu počas druhého večera letného festivalu Pohoda 2022 na letisku v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Uložili blokové pokuty v celkovej výške 1320 eur.

Trenčín 15. júla (TASR) – Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trenčín urobili počas hudobného festivalu Pohoda (7. – 9. 7.) na trenčianskom letisku viac ako 60 kontrol. Porušenia zistili len v prípade platieb hotovosťou. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Trenčín Renáta Peťovská.

"V areáli Pohody príslušníci finančnej správy kontrolovali plnenie povinností v súvislosti s používaním elektronických registračných pokladníc (ERP). Kontrolovali najmä, či pri predaji zaevidovali prijatú tržbu do ERP alebo e-kasy a vydali pokladničný blok. Takto monitorovali 55 prevádzok. Kupujúci väčšinou pri svojich nákupoch platili platobnými kartami, v tom prípade predávajúci vydávali pokladničné doklady a platba bola riadne zaevidovaná," uviedla Peťovská.

Ako dodala, porušenie predpisov zistili pracovníci finančnej správy iba pri nákupoch za hotovosť. Urobili sedem kontrolných nákupov, v štyroch prípadoch zistili porušenie predpisov. Uložili blokové pokuty v celkovej výške 1320 eur.