Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

COVID-19 poslal do online priestoru aj Mesiac kórejskej kultúry

Na ilustračnej snímke juhokórejská vlajka. Foto: TASR/AP

Virtuálny festival potrvá do 20. novembra.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Veľvyslanectvo Kórejskej republiky na Slovensku organizuje od štvrtka 1. októbra festival Mesiac kórejskej kultúry. Podujatie prebieha vzhľadom na opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu v online priestore. Virtuálny festival je určený všetkým Slovákom, ale aj cudzincom. "Kórejčania sa budú môcť zúčastniť iba niektorých častí programu," avizuje organizátor podujatia.

Festival pozostáva zo štyroch hlavných a niekoľkých vedľajších častí programu. V hlavnej časti môžu účastníci festivalu absolvovať napríklad kvíz Ako dobre poznáš Kóreu?, K-pop a Taekwondo súťaže či súťaž v paródiách filmov či K-drám. Podľa organizátorov si na svoje prídu nielen fanúšikovia tzv. K-kultúry, kórejskej kinematografie a seriálov, ale aj tí, ktorí nemali zatiaľ možnosť spoznať kórejskú kultúru.

"Každoročný K-pop World Festival, ktorý bol tento rok zrušený kvôli COVID-19, nahradí K-pop súťaž, aby priaznivci K-popu mohli aspoň vo virtuálnych priestoroch súťažiť a ukázať svoj talent," informuje veľvyslanectvo, ktoré plánuje pri príležitosti Mesiaca kórejskej kultúry aj offline výstavu príspevkov "Priateľov Kórey na sociálnych sieťach". Na vonkajšej stene budovy veľvyslanectva na Štúrovej 16 v Bratislave budú od 12. októbra do 15. novembra vystavené každý týždeň iné príspevky venované Kórei a jej kultúre.

Virtuálny festival potrvá do 20. novembra. Podrobné informácie nájdu záujemcovia na oficiálnej stránke veľvyslanectva Kórejskej republiky alebo na jeho FB stránke.