Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Slovensko

Cudzinecká polícia bude 14 dní fungovať v obmedzenom režime

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Štátni príslušníci tretích krajín budú môcť požiadať len o podanie žiadosti o obnovenie prechodného pobytu alebo o udelenie trvalého pobytu na neobmedzený čas.

Bratislava 12. marca (TASR) - Pracoviská cudzineckej polície Policajného zboru (PZ) budú od piatka (13. 3.) fungovať 14 dní v obmedzenom režime. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová.

Registrácie pobytu občanov Európskej únie a ich rodinných príslušníkov sa počas týchto 14 dní nebudú vykonávať. "Postačí, ak takéto osoby, ktoré prídu na pobyt na územie SR, zašlú poštou prihlasovací lístok o začatí pobytu na území SR. Následne, po skončení opatrení, si prídu urobiť registráciu pobytu," priblížila hovorkyňa.

Štátni príslušníci tretích krajín budú môcť požiadať len o podanie žiadosti o obnovenie prechodného pobytu alebo o udelenie trvalého pobytu na neobmedzený čas. Iné žiadosti sa počas daného obdobia nebudú prijímať.

Polícia zároveň informovala, že pri vstupe do budov sa bude skúmať, či cudzinec dodržal povinnú 14-dňovú karanténu po príchode zo zahraničia. "Ak ju nedodrží, nebude vpustený na stránkové pracovisko," upozornila Bárdyová. Zároveň doplnila, že informácie bude polícia priebežne aktualizovať aj na sociálnej sieti.