Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Slovensko

Cudzinecká polícia bude do odvolania vybavovať len Ukrajincov

Na snímke ženy s deťmi prichádzajú na Slovensko z Ukrajiny na slovenskej strane hraničného priechodu pre peších v obci Veľké Slemence, okres Michalovce v utorok 1. marca 2022. Foto: TASR - Roman Hanc

Na stránkových pracoviskách budú vybavovaní len cudzinci prichádzajúci z Ukrajiny, ktorí sú štátnymi príslušníkmi Ukrajiny a ich rodinní príslušníci, uviedla hovorkyňa.

Bratislava 1. marca (TASR) - Cudzinecká polícia a jej oddelenia budú vzhľadom na aktuálnu situáciu na Ukrajine vybavovať len cudzincov z Ukrajiny, vybavovanie na stránkových pracoviskách bude obmedzené až do odvolania. TASR o tom informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

"Na stránkových pracoviskách budú vybavovaní len cudzinci prichádzajúci z Ukrajiny, ktorí sú štátnymi príslušníkmi Ukrajiny a ich rodinní príslušníci," uviedla hovorkyňa.

Cudzinecká polícia zároveň upozorňuje na dodržiavanie tzv. ohlasovacej povinnosti v zmysle zákona o pobyte cudzincov formou tlačiva Hlásenie pobytu, ktoré je možné stiahnuť na webovej adrese rezortu vnútra. Originál vyplneného a podpísaného tlačiva treba doručiť miestne príslušnému oddeleniu cudzineckej polície.

Hovorkyňa dodala, že všetky kontakty na oddelenia cudzineckej polície možno nájsť aj na webe rezortu vnútra www.minv.sk.

Doterajšie rezervácie na oddeleniach cudzineckej polície budú podľa jej slov stornované. "Informáciu o nutnosti nového objednania sa zverejníme. Zároveň pripravujeme novelu zákona o pobyte cudzincov, ktorá cudzincom predĺži pobyt, ak by si nestíhali podať žiadosť o obnovenie pobytu včas kvôli tomu, že sme obmedzili vybavovanie cudzincov na stránkových pracoviskách," doplnila Bárdyová.