Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

CVTI SR udelí ocenenia za prístup k duševnému vlastníctvu desiatykrát

Na archívnej snímke vchod do budovy, v ktorej sídli Centrum vedecko-technických informácií SR (CVTI SR) na Lamačskej ceste v Bratislave. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Ocenenia sa udeľujú v troch kategóriách. Ide o kategórie inovácia, inovátor a počin v oblasti transferu technológií.

Bratislava 10. júna (TASR) - Centrum vedecko-technických informácií (CVTI) SR v rámci odbornej konferencie k téme ochrany duševného vlastníctva a jeho komercializácie COINTT 2022 aj tento rok udelí ocenenie Cena za transfer technológií na Slovensku. Pôjde o jubilejný desiaty ročník súťaže. TASR o tom informovala Eva Vašková z komunikačného oddelenia CVTI SR.

"Aj tento rok chceme oceniť inovatívne výstupy vedecko-výskumnej činnosti s prínosom pre prax a ich pôvodcov. Motivovať vedecko-výskumných pracovníkov, aby sa zapájali do procesu ochrany duševného vlastníctva a jeho komercializácie. Je to zároveň príležitosť, ako zvýšiť povedomie o transfere technológií u odbornej verejnosti," uviedol Silvester Sališ z Centra transferu technológií pri CVTI SR, odborný garant súťaže. Ocenenia sa udeľujú v troch kategóriách. Ide o kategórie inovácia, inovátor a počin v oblasti transferu technológií.

Víťazov v jednotlivých kategóriách menuje porota zložená z ôsmich členov. "Pri príležitosti desiateho ročníka a zlepšenej epidemiologickej situácie súvisiacej s pandémiou ochorenia COVID-19 sme sa rozhodli zrealizovať tohtoročné vyhlásenie výsledkov súťaže formou slávnostného večera. Ten bude súčasťou prvého konferenčného dňa COINTT. Doplní ho aj spoločenský a kultúrny program," konkretizoval Sališ. Konferencia COINTT 2022 sa uskutoční 18. a 19. októbra v Bratislave.