Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

CVTI SR:Záujemcovia o vedu a výskum majú k dispozícii podcasty i videá

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AFP-Thibault Savary

Zároveň Národná kancelária Horizontu úzko spolupracuje s platformou grantUP. Pripravila s ňou aj niekoľko podcastov.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Záujemcovia o európsku vedu, výskum a inovácie majú k dispozícii popularizačne ladené e-learningové videá či podcasty. Dozvedia sa v nich praktické informácie o viacerých aspektoch programu Horizont Európa, programu na podporu vedy, výskumu a inovácií. TASR o tom informovala Eva Vašková z Centra vedecko-technických informácií (CVTI) SR.

Produkty pripravila Národná kancelária Horizontu so sídlom v CVTI SR. "Popularizačnou formou a prirodzeným jazykom sme sa snažili vybrať viacero zaujímavých tém rezonujúcich vo vedeckej komunite na Slovensku v súvislosti s programom Horizont Európa. Záujemcovia sa v e-learningových videách môžu dozvedieť napríklad o tom, ako a kde hľadať partnerov do konzorcia na spoluprácu, ako podať krátky návrh do EIC Accelerator - jednej zo schém podpory inovatívneho malého a stredného podnikania či aký podstatný je pre inštitúciu Plán rodovej rovnosti (GEP), alebo prečo je etické správanie v Horizonte Európa také dôležité," konkretizovala Katarína Šimková, marketingová manažérka z Národnej kancelárie Horizontu.

Zároveň Národná kancelária Horizontu úzko spolupracuje s platformou grantUP. Pripravila s ňou aj niekoľko podcastov. Malí a strední podnikatelia, ale aj iní žiadatelia si môžu vypočuť odporúčania a praktické rady o tom, čo získajú, aj keď nezískajú grant v Horizonte Európa. Zoznámia sa s európskou sieťou Enterprise Europe Network, vďaka ktorej môžu získať nové kontakty na spoluprácu, a tak preniknúť do európskych programov.