Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Saková: Matovič útočí, lebo je sám vyšetrovaný za svoje podnikanie

Na snímke nová ministerka vnútra SR Denisa Saková (SMER-SD) počas rozhovoru pre Tlačovú agentúru SR. Bratislava, 27. apríla 2018. Foto: TASR - Michal Svítok

Okrem Matovičom uvádzanej kúpnej sumy podľa Sakovej nesedí ani čiastka, o ktorej opozičný politik hovoril v prípade súčasnej ponuky na odpredaj nehnuteľnosti.

Bratislava 2. mája (TASR) – Kúpa nehnuteľnosti v bratislavskom Starom Meste bola aktivita bývalého manžela ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer-SD). Šéfka rezortu vnútra to uviedla v reakcii na stredajšie vyjadrenia lídra OĽaNO Igora Matoviča, ktorý naznačil, že sa ministerka dostala k lukratívnym priestorom v centre hlavného mesta podozrivo lacno. Saková za špekuláciou opozičného politika vidí cielený útok na rezort vnútra motivovaný faktom, že polícia preveruje jeho podnikateľské aktivity.

Matovič informoval, že Saková a jej bývalý manžel Alexander Sako získali prostredníctvom svojej firmy Komec nehnuteľnosť za 466.055 eur. Za výhodnou cenou vidí spojitosť s aktivitami Sakovej exmanžela, konkrétne mal pri tendri na nákup trolejbusov pre Dopravný podnik Bratislava (DPB) lobovať v prospech spoločnosti vlastniacej obchodný komplex, v ktorom sa nadobudnuté priestory nachádzajú.


"Spoločnosť dala celkovo za priestory 588.000 eur," reagovala Saková. Dodala, že podmienky kúpy stanovila zmluva v roku 2015 a prostriedky na kúpu pochádzali z dvoch zdrojov – bankového úveru a pôžičky konateľa spoločnosti. Tým bol vtedy Sakovej exmanžel.

Okrem Matovičom uvádzanej kúpnej sumy podľa Sakovej nesedí ani čiastka, o ktorej opozičný politik hovoril v prípade súčasnej ponuky na odpredaj nehnuteľnosti. Matovič informoval, že Saková priestory predáva za 821.000 eur. "Priestory sa predávajú, nie však za cenu uvádzanú pánom Matovičom," zdôraznila Saková. Dôvodom odpredaja nehnuteľnosti je to, že pri súčasnej zaneprázdnenosti sa nemá čas o nehnuteľnosť starať. "Vzhľadom na to, že prišlo k rozvodu, v manželstve došlo v rámci bezpodielového spoluvlastníctva majetku k vyrovnaniu a k zmene na poste majiteľa spoločnosti," vysvetlila súčasný stav, keď je výlučným vlastníkom. Uviedla, že priestor od jeho kolaudácie nebol prenajatý, pretože sa doteraz záujemca nenašiel.