Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

D. Saková: Neviem, či budem na kandidátke, ponuku ale zvážim

Na snímke ministerka vnútra SR Denisa Saková po 181. schôdzi vlády SR v Bratislave 6. novembra 2019. Foto: TASR - Jaroslav Novák

S premiérom sa šéfka rezortu vnútra zhoduje aj v názore na 50-dňové moratórium na predvolebné prieskumy.

Bratislava 6. novembra (TASR) – Ministerka vnútra SR Denisa Saková (Smer-SD) necháva otázku svojho pokračovania v politike otvorenú. Po stredajšom rokovaní vlády uviedla pred médiami, že nevie, či bude na kandidátke Smeru-SD v nadchádzajúcich voľbách, prípadnou ponukou sa ale bude zaoberať.

"Kandidátka je v rukách predsedníctva strany, neviem, či na nej budem. Ak však ponuka príde, budem ju zvažovať,“ uviedla o svojej prípadnej politickej budúcnosti.

Po stredajšom rokovaní vlády sa tiež vyjadrila ku kauze podpredsedu parlamentu Martina Glváča (Smer-SD). Povedala, že osobne sa neangažuje v straníckej diskusii o tom, či by mal rezignovať na svoj post v dôsledku svojej komunikácie s obvineným Marianom. K. "Je to na jeho rozhodnutí a jeho svedomí, on vie najlepšie, čo si s dotyčným písal,“ povedala Saková na adresu Glváča. Priznala zároveň, že sa v tejto otázke stotožňuje s postojom predsedu vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD). "Teda ak je niečo nevysvetliteľné, tak by sa mala opustiť nejaká stolička,“ naznačila.

S premiérom sa šéfka rezortu vnútra zhoduje aj v názore na 50-dňové moratórium na predvolebné prieskumy. "Nemyslím si, že je teraz efektívne sa vôbec baviť o 50-dňovom moratóriu a že je správne takto vstupovať do už rozbehnutej predvolebnej kampane,“ povedala pred médiami.