Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

VIDEO: D. Saková ocenila policajtov, hasičov i dobrovoľných hasičov

Na snímke uprostred ministerka vnútra SR Denisa Saková (Smer-SD), napravo v pozadí prezident Dobrovoľnej požiarnej ochrany (DPO) SR Pavol Ceľuch počas oceňovania členov DPO v Bratislave 11. februára 2020. Foto: TASR - Pavol Zachar

Policajti boli odmenení najmä za kvalitné plnenie úloh pri zabezpečovaní medzinárodných podujatí na Slovensku.

Bratislava 11. februára (TASR) - Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) v utorok ocenila 130 policajtov, hasičov a dobrovoľných hasičov. Jednotlivé zložky podľa nej tvoria komplexný systém, ktorý nielen chráni a zachraňuje, ale aj reprezentuje. Oceňovaním a formou povýšení chcela podľa svojich slov vzdať hold ich práci a vyjadriť pokoru a rešpekt ich povolaniu.



Policajti boli odmenení najmä za kvalitné plnenie úloh pri zabezpečovaní medzinárodných podujatí na Slovensku. Išlo napríklad o majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji či medzinárodné zasadnutia Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), Salzburského fóra a ďalšie stretnutia. Hasiči si ocenenie vyslúžili športovými výsledkami, najmä za historicky najlepšie umiestnenie v hasičskom športe v ruskom Saratove. Dobrovoľných hasičov odmenili za dlhoročnú aktívnu prácu.



Ako uviedol prezident Policajného zboru Milan Lučanský, zabezpečovanie veľkých medzinárodných podujatí si policajti vyskúšali hlavne počas predsedníctva Slovenska v Rade Európy. "Máme to nacvičené do takej miery, že si myslím, že môžeme plnohodnotne povedať, že máme zaistenú bezpečnosť všetkých účastníkov, ako aj verejný poriadok," zhodnotil. Prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Pavol Nereča skonštatoval, že hoci bol rok 2019 pre hasičov hlavne na konci hektický, v športe sa im veľmi darilo.