Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Daniel Lipšic vstúpil do poslaneckého klubu OĽaNO

Na snímke poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic (vľavo) a líder opozičného hnutia OĽANO Igor Matovič (vpravo). Foto: TASR - Andrej Galica

Lipšic sa v roku 2012 prebojoval do parlamentu na kandidátke KDH.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Poslanec NR SR a líder mimoparlamentného hnutia NOVA Daniel Lipšic dnes vstúpil do poslaneckého klubu OĽaNO. Oznámila to v pléne predsedajúca schôdze a podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková (Smer-SD).

Počet poslancov klubu OĽaNO sa na 14 nezvýši nadlho. Odísť by totiž mal podpredseda Ústavnoprávneho výboru NR SR Miroslav Kadúc, ktorý podľa kuloárnych informácií vstupuje do mimoparlamentnej Siete Radoslava Procházku.

Lipšic sa v roku 2012 prebojoval do parlamentu na kandidátke KDH. Z hnutia Jána Figeľa ešte v tom istom roku vystúpil, stal sa nezaradeným poslancom a založil hnutie NOVA. To neskôr do svojich radov prijalo odídencov zo SaS na čele s Jurajom Miškovom pod názvom Liberálna dohoda. Spojenectvo nevyšlo, liberáli z NOVA odišli.

V roku 2015 Lipšic a šéf OĽaNO Igor Matovič oznámili, že vytvárajú predvolebnú koalíciu. Tá potrebuje na vstup do parlamentu aspoň sedem percent. Po viacerých nepriaznivých prieskumoch verejnej mienky Matovič pripustil, že z koalície nič nebude a zástupcovia NOVA pôjdu do volieb na kandidátke OĽaNO.

"Mne je to úplne jedno, či pôjdeme ako koalícia, alebo ako jedna strana. Urobím všetko pre to, aby hlasy neprepadli. Nie je teda problém zmeniť súčasný stav, aby sme to zlodejom skomplikovali a nie zjednodušili," uviedol pre TASR Matovič.