Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

A. DANKO: Obaja kandidáti s podporou SNS v druhom kole uspeli

Predseda SNS Andrej Danko Foto: TASR/Martin Baumann

SNS podľa neho zároveň ďakuje všetkým voličom, ktorí sa na druhom kole volieb do VÚC zúčastnili a "využili tak svoje právo ovplyvniť chod spoločnosti".

Bratislava 24. novembra (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) konštatuje, že v druhom kole volieb do vyšších územných celkov (VÚC) zvíťazili v dvoch krajoch kandidáti na predsedov VÚC, ktorých SNS podporovala. Pre TASR to vyhlásil predseda strany Andrej Danko.

"V Trnavskom samosprávnom kraji je to Tibor Mikuš a v Nitrianskom samosprávnom kraji Milan Belica. SNS oceňuje, že voliči sa rozhodli nie na základe etnického princípu, ale na základe odbornosti a kompetentnosti kandidátov, ktorí už ako dlhoroční predsedovia týchto samosprávnych krajov dokázali, že región vedia posunúť ďalej," uviedol Danko.

SNS podľa neho zároveň ďakuje všetkým voličom, ktorí sa na druhom kole volieb do VÚC zúčastnili a "využili tak svoje právo ovplyvniť chod spoločnosti". "Je to dôkaz ich zodpovednosti voči sebe, voči svojim deťom. Ak tí občania, ktorí svoj hlas do urny nevhodili, nebudú v budúcnosti spokojní so stavom vecí, môžu byť potom nahnevaní nie na predstaviteľov krajov, ale len a len na seba," povedal predseda SNS. "Ani jeden občan by nemal rezignovať s argumentom, že 'aj tak nič nezmôžem'. Právo voľby mu totiž túto možnosť dáva," uzavrel Danko.