Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Danko vyzýva na účasť na referende, zdôraznil predčasné voľby

Na snímke predseda SNS Andrej Danko. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Šéf SNS vyzval občanov, aby zobrali osud do vlastných rúk a na referende sa zúčastnili.

Bratislava 20. januára (TASR) - Predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko opätovne vyzýva na účasť v referende. Zdôraznil potrebu zmeny Ústavy SR a predčasných volieb. Kritizoval predstaviteľov poverenej vlády a bývalej štvorkoalície. Danko je presvedčený, že ak sa ústava nezmení, prezidentka SR Zuzana Čaputová bude ochotná zmeniť názor a "budeme ich tu mať do februára 2024".

"V sobotu (21. 1.) je veľký deň, rozhodneme o tom, či sa zmení ústava a na predčasné parlamentné voľby bude stačiť 76 poslancov alebo budeme vydaní napospas Sulíkovi, Matovičovi a Kollárovi, ktorí sa musia dohodnúť, nájsť 90 poslancov a zmeniť ústavu," uviedol Danko. Prekvapil ho postoj hlavy štátu, ktorá sa podľa neho rešpektovaním možného septembrového termínu volieb rozhodla tolerovať dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO).

Šéf SNS vyzval občanov, aby zobrali osud do vlastných rúk a na referende sa zúčastnili. "Urobme všetko preto, aby boli predčasné voľby," podčiarkol. Poukázal na aktuálnu politickú situáciu a vzťahy v bývalej štvorkoalícii.