Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Deň Ministerstva vnútra SR aj pre najmenších prilákal takmer 6000 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR

Hasičský a záchranný zbor pred očami návštevníkov hasil horiace auto, vyslobodzoval zranených z havarovaného vozidla.

Bratislava 10. júna (TASR) - Deň Ministerstva vnútra SR aj pre najmenších si počas soboty v priestoroch Akadémie Policajného zboru v Bratislave užilo takmer 6000 ľudí. Počas dňa sa návštevníci užili statické a dynamické ukážky bezpečnostných zložiek rezortu, Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru či Horskej záchrannej služby. TASR o tom informovala hovorkyňa MV SR Zuzana Eliášová.

"Bolo úžasné pozorovať záujem detí aj rodičov o prácu polície, hasičov či horských záchranárov, rozprávali sa, súťažili, veľa sa fotili, bol to deň plný zábavy, relaxu a skvelých zážitkov. Ďakujem všetkým zamestnancom rezortu vnútra, ktorí sa podieľali na organizácii tejto vydarenej akcie," povedal minister vnútra SR Ivan Šimko. Športové centrum polície pripravilo pre deti súťaže, strieľali z laserových pušiek, vyskúšali si veslársky trenažér, hádzanársku bránu, hokejovú bránu, bežali na čas a boli za to odmenení.

Policajný zbor zaujal návštevníkov dynamickou ukážkou, príletom vrtuľníka, zlaňovaním, ukážkou výstroja, výzbroje i novými policajnými autami. Nasimulovali tiež reálne situácie, jazdci na služobných koňoch predviedli vycvičenosť policajných koní.

Hasičský a záchranný zbor pred očami návštevníkoV hasil horiace auto, vyslobodzoval zranených z havarovaného vozidla. Horská záchranná služba naučila návštevníkov ako poskytnúť prvú pomoc, deti si vyskúšali ich výstroj či výzbroj, ktorú používajú prI záchrane zranených a stratených v horách.