Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Slovensko

Deň otvorených dverí v Centre

Foto: Deň otvorených dverí v Centre

Návštevníkom bude poskytnutá právna poradňa na otázky týkajúce sa vymáhania výživného, rodičovských únosoch, repatriácie či medzinárodných osvojení.

Bratislava 13. júna (TERAZ.sk) - Máte problém vymôcť výživné? Neviete ako konať keď Vám partner unesie dieťa? A čo je to medzinárodné osvojenie?

V sobotu 15. júna 2013 od 10:00 hod do 14:00 hod. bude počas dňa otvorených dverí na Centre pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže pripravené množstvo zaujímavých informácií.

Návštevníkom bude poskytnutá právna poradňa na otázky týkajúce sa vymáhania výživného ako napríklad kto má nárok na výživné, dokedy trvá vyživovacia povinnosť rodičov k deťom, kto môže požiadať Centrum o pomoc pri vymáhaní výživného z cudziny?

Poradíme vám, ako konať, keď partner unesie dieťa a stane sa takzvaný rodičovský únos a čo je to medzinárodný únos, čo je krajina obvyklého pobytu dieťaťa, kto sa môže dopustiť medzinárodného únosu dieťaťa, kedy sa ho rodič vlastne dopúšťa?

Neviete, čo je právo styku a kto má právo styku? Je nevyhnutné, aby bolo upravené súdnym rozhodnutím alebo na ktorý súd je potrebné podať návrh na začatie konania o úprave práva styku? Aj na takéto otázky bude poskytnutá relevantná odpoveď.

Veľmi radi odpovieme aj na otázky ohľadne medzištátnych osvojení. Radi poradíme na všetky otázky a dúfame, že všetci budú spokojní.

Počas návštevy sa deti zabavia kreslením alebo hrou s balónikmi a bude pre nich pripravené aj malé občerstvenie. Pri všetkých týchto aktivitách bude prítomný aj hudobný hosť Peter Cmorík.