Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Desiatky protestujúcich zablokovali viaceré hraničné priechody

Na snímke pendleri blokujú diaľničný hraničný priechod Čunovo-Rajka smerom do Maďarska v Bratislave v stredu 21. júla 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Hraničný priechod Čunovo - Rajka blokovali protestujúci aj začiatkom júla.

Bratislava 21. júla (TASR) - Hraničný priechod Čunovo - Rajka smerom do Maďarska je po proteste a blokácii opäť otvorený a priechodný. Na sociálnej sieti o tom informovali bratislavskí krajskí policajti. Na diaľnici D2 v Bratislave sú však naďalej kolóny, ktoré sa vytvorili pre blokáciu hraničného priechodu.

Desiatky ľudí zablokovali v stredu podvečer hraničný priechod Čunovo - Rajka smerom zo Slovenska na Maďarsko. Vyjadriť tým chceli nespokojnosť s novými podmienkami vstupu do SR, ktoré platia pre pandémiu nového koronavírusu.

Nespokojní ľudia protestovali v stredu večer aj na iných hraničných priechodoch, napríklad v Komárne, Milhosti, Šahách, Brodskom, Suchej Hore, Svrčinovci či na hraničnom priechode Bratislava (Petržalka) - Berg.

Na väčšine hraničných priechodov je podľa polície situácia pokojná a bez väčších kolón aj na tých miestach, kde sa zdržiavajú protestujúce osoby. "Treba však počítať so zdržaním, prípadne s presmerovaním dopravy," povedala pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Polícia situáciu na hraniciach naďalej monitoruje.