Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Deťom z detských domovov opäť pomôže zbierka Deň úsmevu

Ilustračné foto. Foto: TASR/rad

Témou tohtoročnej zbierky sú nedokončené rozprávkové príbehy.

Bratislava 11. mája (TASR) – Od 12. do 25. mája sa vo viac ako 80 obciach a mestách na Slovensku uskutoční verejná zbierka Deň úsmevu, ktorá pomôže získať prostriedky na rozvojové a vzdelávacie aktivity detí z detských domov a podporu náhradného rodičovstva v SR. Informoval o tom Jozef Mikloško, predseda občianskeho združenia (OZ) Úsmev ako dar, ktoré zbierku organizuje už po 16. raz.

"Dobrovoľník zbierajúci príspevky bude mať na sebe červené tričko s logom Úsmevu ako dar a bude viditeľne označený preukazom. Nevyhnutnou súčasťou pravého dobrovoľníka bude aj pokladnička s vizuálom zbierky," upozornil Mikloško.

Poukázal i na to, že témou tohtoročnej zbierky sú nedokončené rozprávkové príbehy. "Keďže deťom bez rodičov nemá kto čítať rozprávky, rozprávkové postavy sa rozhodli, že v príbehu nebudú pokračovať a budú čakať, kým budú mať deti niekoho, kto im dočíta rozprávky do šťastného konca," ozrejmil.

Počas zbierky sa vo všetkých krajských mestách uskutočnia v kníhkupectvách Panta Rhei čítania pre deti z detských domovov a verejnosť.