Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Detská univerzita Komenského sa uskutoční prezenčne aj online

Zo slávnostnej imatrikulácie študentov Detskej Univerzity Komenského, foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Počas letných prázdnin môžu deti vo veku od deviatich do 14 rokov objavovať a spoznávať nové témy formou vysokoškolských prednášok.

Bratislava 6. júla (TASR) - Uplynulý ročník Detskej univerzity Komenského (DUK) sa uskutočnil z dôvodu pandémie nového koronavírusu len formou živých prenosov online. Vďaka uvoľneným opatreniam si toto leto budú môcť deti podujatie užiť aj prezenčne v súlade s platnými opatreniami. Informuje o tom Univerzita Komenského (UK) v Bratislave na svojom webe.

Počas letných prázdnin môžu deti vo veku od deviatich do 14 rokov objavovať a spoznávať nové témy formou vysokoškolských prednášok. Prednášajúcimi sú univerzitní profesori, docenti a vedeckí pracovníci. Podujatie sa začne v stredu 7. júla o 12.00 h v aule UK slávnostnou imatrikuláciou za prítomnosti rektora UK Mareka Števčeka a riaditeľa Divadla Aréna Juraja Kukuru.

Počas ceremónie zaznie hymna DUK a úvodnú prednášku na tému Prečo by sme mali byť diplomatickí aj v živote? prednesie minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS).

Aktuálny 19. ročník DUK pozostáva z ôsmich prednášok, ktoré študentom prinesú najmä vedci z UK. Aj v tomto roku bude súčasťou DUK dobrovoľný program plný pestrých sprievodných podujatí a workshopov, medzi ktorými nebudú chýbať army workshop, návšteva zoologickej a botanickej záhrady, Energolandu v Mochovciach, výlet loďou do múzea moderného umenia Danubiana či štvordňový pobyt na Planinke.