Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Deväť predstaviteľov Za ľudí nechce stiahnutie kandidatúry Lehotského

Na archívnej snímke Tomáš Lehotský. Foto: TASR - Michal Svítok

V. Remišová v stredu informovala o pláne stiahnuť kandidatúru Lehotského za podpredsedu parlamentu.

Bratislava 2. júna (TASR) - Deväť predstaviteľov Za ľudí nesúhlasí s návrhom predsedníčky Veroniky Remišovej stiahnuť kandidatúru Tomáša Lehotského za podpredsedu parlamentu. Informoval o tom poslanec Vladimír Ledecký (Za ľudí). Vnútri strany sa podľa nich o tom nediskutovalo. Vyzvali Remišovú, aby nepokračovala v eskalovaní konfliktu v strane. O vzniknutej situácii budú komunikovať priamo s koaličnými partnermi.

Medzi deviatimi osobami, ktoré vyhlásenie vydali, je sedem členov poslaneckého klubu a päť podpredsedov. Podpísali ho podpredsedovia Juraj Šeliga, Jana Žitňanská, Michal Luciak, Mária Kolíková a Ledecký. Pridali sa k nim ďalší poslanci Lehotský, Ján Benčík, Marek Hattas a Vladimíra Marcinková.

"Nesúhlasíme s tým, aby Veronika Remišová stiahla návrh strany Za ľudí na voľbu Tomáša Lehotského za podpredsedu národnej rady. Toto rozhodnutie sme sa dozvedeli z médií. Nebola k tomu žiadna vnútrostranícka diskusia na úrovni podpredsedov strany ani poslaneckého klubu, ktorý ho jednohlasne podporil," uviedli vo vyhlásení.

Remišová nemá podľa nich robiť sama rozhodnutia v mene celej strany a nemá obchádzať predsedníčku poslaneckého klubu Janu Žitňanskú, ktorá návrh predkladá v mene poslaneckého klubu.

Remišová v stredu informovala o pláne stiahnuť kandidatúru Lehotského za podpredsedu parlamentu. Pred stredajším rokovaním vlády uviedla, že o tom už informovala aj koaličných partnerov. K stiahnutiu nominácie došlo po viacerých nezhodách v strane a po tom, ako skupina okolo Kolíkovej vyslovila nedôveru Remišovej.