Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Diaľnice a rýchlostné cesty sú zjazdné, môže sa vyskytovať poľadovica

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Vo vyššie položených miestach stredného a východného Slovenska sa na povrchu vozoviek miestami nachádza kašovitý alebo utlačený sneh.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Diaľnice a rýchlostné cesty sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký. Z dôvodu nízkych teplôt sa na mokrých alebo vlhkých vozovkách môže vytvárať poľadovica. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na svojej stránke zjazdnost.sk.

Cesty prvej, druhej a tretej triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý. Vo vyššie položených miestach stredného a východného Slovenska sa na povrchu vozoviek miestami nachádza kašovitý alebo utlačený sneh. "Na cestách v oblasti Krupiny, Žiaru nad Hronom, Liptovských Matiašoviec, Starej Ľubovne a Liptova je miestami zľadovatený sneh," spresnili cestári.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý, okrem horského priechodu Vernár, Podspády, Dobšiná, Grajnár, Chorepa, Súľová a Štós, kde je povrch vozoviek pokrytý utlačeným alebo kašovitým snehom.

Na cestách v okrese Galanta je poľadovica a na vyššie položených úsekoch ciest v okrese Senica je možná tvorba snehových jazykov. "Úsek cesty Srdiečko - Bystrá je zjazdný len so snehovými reťazami pre všetky vozidlá," dodali cestári.