Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Diplomati podporili LGBTI+ komunitu na Slovensku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pride pochod sa uskutočnil v Banskej Bystrici 20. júna, realizujú sa aj virtuálne podujatia Pride v Bratislave 25. júla a v Košiciach 22. augusta.

Bratislava 23. júla (TASR) - Diplomatická komunita podporila LGBTI+ komunitu na Slovensku. Pod dokument, v ktorom potvrdili záväzok chrániť a brániť ľudské práva všetkých, sa podpísalo 37 zastupiteľských úradov akreditovaných pre SR. K iniciatíve sa pripojili aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba a primátor hlavného mesta SR Bratislavy Matúš Vallo. TASR o tom informoval Ondrej Križko z Veľvyslanectva Holandského kráľovstva.

"Každý sa rodí slobodný a rovný v dôstojnosti a právach bez akéhokoľvek rozdielu, ako sa uvádza vo Všeobecnej deklarácii ľudských práv. Naše vlády uznali túto základnú pravdu a jasne stojíme za LGBTI+ komunitou a právom všetkých osôb uplatňovať svoje univerzálne slobody. Zdieľame taktiež zásady Charty základných práv Európskej únie, ktorá zakazuje diskrimináciu na základe sexuálnej orientácie," uvádza diplomatická komunita na Slovensku.

Pride pochod sa uskutočnil v Banskej Bystrici 20. júna, realizujú sa aj virtuálne podujatia Pride v Bratislave 25. júla a v Košiciach 22. augusta. Diplomati dúfajú, že tieto udalosti budú naďalej prispievať k pozitívnym postojom v spoločnosti voči členom LGBTI+. Zdôraznili tiež, že pre ekonomiky a spoločnosti je dôležité, aby všetky ľudské bytosti mali možnosť využiť svoj potenciál.