Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Senát oslobodil sudcu Moznera spod disciplinárneho návrhu

Na snímke zľava František Mozner. Foto: TASR - Ján Krošlák

Disciplinárny návrh na Moznera podala v danej veci niekdajšia ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková.

Bratislava 22. mája (TASR) - Disciplinárny senát v pondelok oslobodil predsedu trestnoprávneho kolégia Najvyššieho súdu SR a prezidenta Združenia sudcov Slovenska (ZSS) Františka Moznera spod disciplinárneho návrhu. TASR o tom informoval hovorca Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR Michal Hajtol s tým, že sudca sa nedopustil disciplinárneho previnenia.

"Disciplinárny senát rozhodol o oslobodení sudcu Františka Moznera na základe aplikácie rozhodnutia Európskeho súdu pre ľudské práva vo veci Miroslava Todorova proti Bulharsku, a to s odkazom, že pri disciplinárnom návrhu sa ako dominantný cieľ javilo potrestanie sudcu Najvyššieho súdu SR za jeho kritické vyjadrovanie k reforme súdnictva a novej súdnej mapy," ozrejmil hovorca. Rozhodnutie bolo prijaté pomerom hlasov 4 : 1 a nie je proti nemu prípustný opravný prostriedok.

Disciplinárny návrh na Moznera podala v danej veci niekdajšia ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková. Kládla mu za vinu spôsobenie prieťahov v dovolacích konaniach, včasné nevyhotovenie súdnych rozhodnutí a uvedenie nepravdivých informácií o zaslaní súdneho spisu.