Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Divadelný ústav ponúka knihy zariadeniam sociálnych služieb

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

S iniciatívou chce ústav v najbližších dňoch osloviť aj zariadenia v Trnavskom a Nitrianskom kraji s možnosťou osobného odberu v Informačnom centre Prospero.

Bratislava 24. mája (TASR) - Komplikovanú návštevu knižníc a zatvorené kníhkupectvá v čase epidemickej situácie na prelome zimy a jari sa Divadelný ústav snažil kompenzovať v zariadeniach sociálnych služieb (ZSS) v Bratislavskom kraji. Ich klientom spríjemnil náročné obdobie lockdownu prostredníctvom svojich publikácií. TASR o tom informovala PR manažérka Eva Fačková.

Divadelná inštitúcia oslovila ZSS s možnosťou vybrať si z piatich balíčkov publikácií zameraných na slovenské a zahraničné divadlo, drámu či slovenskú klasiku. "Rozhodli sme sa pripraviť niekoľko tematicky odlišných setov kníh," uviedla Vladislava Fekete, riaditeľka Divadelného ústavu, ktorý oslovili niekoľko desiatok ZSS v Bratislavskom kraji. Tie si mali možnosť vyzdvihnúť balík kníh s divadelnou tematikou pre svojich klientov. "Aspoň mysľou sa tak mohli dostať bližšie k divadlu," dodáva Fekete.

S iniciatívou chce ústav v najbližších dňoch osloviť aj zariadenia v Trnavskom a Nitrianskom kraji s možnosťou osobného odberu v Informačnom centre Prospero. "Nevedeli sme, akú odozvu bude mať táto iniciatíva, zatiaľ sme však dostali pozitívnu spätnú väzbu. Balíček kníh s divadelnou tematikou si vyzdvihlo takmer desať zariadení sociálnych služieb v rámci Bratislavy a blízkeho okolia," poznamenala Fekete s tým, že iniciatívu ústavu môžu využiť aj ďalšie zariadenia sociálnych služieb. Obrátiť sa môžu na manažérku Informačného centra Prospero Tatianu Danišovú e-mailom na prospero@theatre.sk alebo telefonicky na čísle +421 204 87 888.