Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Divadlo Aréna ponúka divákom grotesky a komédie z archívu

Ilustračné foto. Foto: TASR Jaroslav Novák

Pôjde o záznamy divadelných predstavení, ktoré sa už nenachádzajú v aktuálnom repertoári divadla.

Bratislava 27. mája (TASR) – Bratislavské Divadlo Aréna sa napriek postupnému uvoľňovaniu protiepidemických opatrení nechystá znovuotvoriť svoje priestory divákom. Zo svojho archívu im však ponúka ďalšie inscenácie, ktoré si budú môcť vychutnať online z pohodlia svojho domova. TASR o tom informoval PR manažér Ján Lukáč.

"Počas nasledujúcich troch týždňov vždy v piatok o 17:00 zverejníme jednu z troch inscenácií na youtubovom kanáli Divadla Aréna, kde budú prístupné do konca júna," spresnil Lukáč.

Pôjde o záznamy divadelných predstavení, ktoré sa už nenachádzajú v aktuálnom repertoári divadla. Jeho priaznivci sa môžu tešiť na inscenáciu v réžii Rastislava Balleka Kľúčovou dierkou, čiernu grotesku s prvkami frašky z prostredia psychiatrickej kliniky, ďalej groteskný príbeh Hetero, ktorý kladie vtipné otázky o postavení ženy v spoločnosti, tradičných hodnotách a slobodnom myslení (režisérka Mária Záchenská), a tragikomédiu Extasy Show, ktorú premiérovali 27. januára 2017. V réžii Juraja Bielika hru naštudovali Michal Ďuriš, Zuzana Frenglová, Jozef Pročko, Zuzana Skopálová, Tatiana Kulíšková, Dušan Cinkota, Petra Blesáková a Ján Tribula.