Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Divadlo Nová scéna premiéruje hudobnú rozprávku Tučniaky

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Od svojho prvého uvedenia v roku 2006 bola detská komédia Tučniaky inscenovaná v 22 jazykoch v mnohých profesionálnych aj amatérskych divadlách po celej Európe.

Bratislava 3. decembra (TASR) – Bratislavské Divadlo Nová scéna (DNS) pripravuje pre deti a ich rodičov premiéru úsmevnej hudobnej rozprávky Tučniaky. "O troch kamarátoch tučniakoch a ich priateľstve, ktoré hory prenáša i potopu zastaví," približuje divadlo titul, ktorého premiéru uvedie v nedeľu 4. decembra o 10.00 h.

Aj keď sa tučniaky medzi sebou hádajú a robia si prieky, sú kamarátmi. Jedného dňa však do pokojného života troch tučniakov vtrhne nečakaná udalosť: blíži sa potopa a s ňou aj koniec sveta. Ako si s tým poradia? Pozvánka na Noemovu archu platí len pre dvoch zástupcov každého zvieracieho druhu. Teda, aj pre tučniaky! Ako sa s touto zložitou situáciou vyrovnajú traja vynaliezaví hrdinovia, prezradí malým aj veľkým divákom rozprávka z pera Ulricha Huba v réžii Svetozára Sprušanského.

V alternáciách v nej účinkujú Michal Candrák/Lukáš Pavlásek, Lenka Machciníková/Martina Dolná, Vladislav Plevčík/Peter Makranský, Andrea Somorovská/Monika Drgáňová, ako Noe a Boh sa predstaví Karol Čálik.

Od svojho prvého uvedenia v roku 2006 bola detská komédia Tučniaky inscenovaná v 22 jazykoch v mnohých profesionálnych aj amatérskych divadlách po celej Európe. Rovnomenná kniha sa stala čitateľským hitom a získala viacero medzinárodných ocenení. "Bola spracovaná do rozhlasovej podoby a pripravuje sa jej sfilmovanie," dodáva DNS.