Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Divadlo Pôtoň ponúka umelcom rezidenčné pobyty

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Jedným z rezidenčných programov je aj Kreatívny azyl, ktorý môžu získať umelci, ktorí potrebujú pre svoju tvorbu technické zázemie.

Bátovce 8. októbra (TASR) - Umelci a umelecké skupiny sa môžu do 30. októbra prihlásiť na niektorý z rezidenčných programov, ktoré na rok 2021 ponúka Divadlo Pôtoň v Bátovciach.

Prvým je rezidenčný program s názvom Inkubátor. „Určený je umelcom a umeleckým tímom nachádzajúcim sa v prípravnej fáze umeleckých projektov. Dramaturgická rada vyberie štyri projekty, ktoré budú mať zabezpečené ubytovanie a pracovný priestor vrátane požadovanej techniky,“ informovalo divadlo.

Umelcom, ktorí sa nachádzajú vo finálnej fáze projektov, je určený program Akcelerátor. Vybrané budú dva projekty, ktoré budú mať zabezpečené ubytovanie a pracovný priestor vrátane techniky. Získajú tiež honorár za umelecký výkon, produkčný a PR servis.

Tretím rezidenčným programom je Kreatívny azyl. „Ten môžu získať umelci, ktorí potrebujú pre svoju tvorbu priestor a technické zázemie,“ pripomínajú organizátori.